Recepten

Hey Hey, ik ga met iets nieuws beginnen, een online kookboek. Ik ga hier Recepten plaatsen die ik zelf een keer gemaakt heb en die kunnen jullie dan zelf een keer uitproberen. Ik hoop dat jullie het leuk vinden en het zelf een keer uit gaan proberen. Het kan van alles zijn, bak recepten en gerechten. Als jullie het uit gaan proberen stuur dan een foto dat vind ik leuk!

Recept 1 Kerriesoep.

Ingredienten: 50 gram boter 60 gram bloem 1 halve ui, 1 kipfilet, 3 theelepels kerriepoeder. 1 bouillonblokje, halve winter wortel, halve prei, 1 steel selderij en 800 ml water.

Snij de ui, wortel, kip en selderij in blokjes. Snij de prei in halve ringen.

Doe de boter in de pan en laat deze smelten. Doe de ui erbij, laat dit licht aanbakken. Doe nu de kip erbij en laat dit aanbakken. Voeg de kerriepoeder toe en wacht ongeveer 5 minuten. Voeg de bloem toe, laat dit 10 minuten garen. Haal de pan van het vuur en voeg eerst 400 ml water toe. Roer dit tot een glad papje en voeg het bouillonblokje erbij. Voeg de andere helft van het water toe samen met de wortel en de prei. Breng dit geheel roerend aan de kook. Laat dit 10 minuten koken en voeg de selderij toe.

De soep is nu klaar! Eet smakelijk.

Hey hey, dit keer ga ik het recept Monchou taart met jullie delen.

Ingrediënten: 4 pakjes monchou van 100 gram, 1 pak bastogne koeken, 150 gram witte basterdsuiker (kristal suiker kan ook) 100 gram boter 1 pakje slagroom van 250 ml., en een taartvorm.

Maak de koekjes fijn in een keukenmachine of blender. Smelt de boter in een pannetje en doe daar dan de gekruimelde koekjes bij. Doe deze dan in de taartvorm, zet de taartvorm in de koelkast en ga verder met de mix voor de monchou. Mix de monchou en de suiker in een kom. Doe de slagroom apart in een kom en mix die ook. Voeg dan de slagroom toe bij de monchou mengsel en giet het dan in de taart vorm. Laat het een dag in de koelkast staan voor een mooi resultaat en als je er van houd kan je er kersenvlaai op doen!

Eet smakelijk!